Over mij

Onlinetherapie waar en wanneer je wilt !

Laura van der Sterren

 

Ik kan me heel goed voorstellen dat je graag wilt weten bij wie je terecht komt met je problematiek. Daarom zal ik me bij deze even voorstellen.

Ik ben Laura van der Sterren, geboren in 1963. Ik woon samen met mijn vriend en heb een dochter (1995). In mijn vrije tijd luister ik veel naar muziek en bezoek ik regelmatig popconcerten en festivals. Daarnaast ben ik vaak in de bioscoop te vinden en ga ik graag uit eten. Wandelen en Yoga zijn mijn rustmomenten.

Al meer dan dertig jaar werk ik in een ziekenhuisapotheek als apothekersassistente waar ik me vooral bezig houdt met het bereiden van diverse geneesmiddelen. Op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van anderen geeft me veel voldoening.

Echter al langere tijd, ook door mijn vele vrijwilligerswerk, ben ik geïnteresseerd in de vraag hoe het komt dat mensen de dingen doen die ze doen. Ook zie ik dat in deze steeds veeleisender wordende samenleving mensen behoefte hebben aan een buitenstaander die hen kan bijstaan in de problemen die ze tegen komen.

Om dat op een verantwoorde en professionele manier te kunnen doen heb ik een aantal jaren geleden de HBO-opleiding psychosociaal therapeut van Gradatim gevolgd.

 

Tijdens deze opleiding is er veel aandacht besteed aan gespreksvoering en mijn eigen groeiproces. Ook mijn eigen leven is een belangrijke leerschool geweest.

Tijdens mijn opleiding en stage ben ik geïnteresseerd geraakt in het fenomeen chatten.
Mede omdat ik er privé mee geconfronteerd werd door mijn dochter. Jongeren groeien op met dit communicatiemiddel en ik werd nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor de hulpverlening.

Ik heb me speciaal verdiept in gespreksvaardigheden nodig om hulp te verlenen via chat en e-mail. Intussen zijn er diverse studies die aantonen dat hulpverlening via chat en/of e-mail van toegevoegde waarde is binnen de hulpverlening.

Voor mij is het belangrijk dat, zeker in deze tijden van bezuinigingen binnen de gezondheidszorg, iedereen toegang heeft tot goede professionele hulp op afstand.

Chat en e-mail begeleiding is laagdrempelig door het gemak, de eventuele anonimiteit en zeker niet onbelangrijk, de lage kosten.